Industri informasi

Banyu gelas proses

2019-03-28

Nalika ngiringan karo lilin, casting investasi uga diarani "casting wax". Casting investasi biasane nuduhake mbentuk pola ing bahan sing apik, kanggo nutupi lapisan akeh lapisan reflektoris ing permukaan pola kanggo nggawe cangkang, lan banjur lebur pola kanggo ngeculake cangkang, mula entuk cetakan tanpa permukaan parting. , lan sawise dipanggang ing suhu sing paling dhuwur, skema pemutus sing bisa diisi wedhi. Moulding investasi asring diarani "casting lilin" amarga pola kasebut digunakake kanthi nggunakake bahan waxy.

Aloi sing bisa diprodhuksi dening casting investasi yaiku baja karbon, baja aloi, alloy tahan panas, stainless steel, alloy precision, alloy magnet kekal, alloy, tembaga, alloy aluminium, titanium alloy lan ductile iron etc.

Bentuk casting investasi umume rumit, diameter minimal bolongan casting ing casting bisa nganti 0,5 mm, lan ketebalan tembok minimal minimalake yaiku 0.3 mm. Ing produksi kasebut, sawetara bagean sing wiwitane dumadi saka sawetara bagean bisa langsung diluncurake dening pemutus investasi kanthi ngganti struktur bagean kasebut lan dirancang minangka bagian integral, supaya bisa ngirit wektu pangolahan lan konsumsi bahan logam, lan nggawe struktur bagean kasebut luwih akeh cukup.

Bobot pamuturan investasi biasane puluhan gram (saka sawetara gram nganti tikel, umume ora luwih saka 25 kilogram), lan casting sing abot banget luwih angel digawe dening casting investasi. Proses pemeran investasi rumit, angel dikendhaleni, lan larang digunakake lan dikonsumsi. Mula, cocog kanggo ngasilake bagian cilik kanthi bentuk rumit, syarat tliti sing dhuwur, utawa angel nindakake pangolahan liyane, kayata mesin turbin.

TAMBAHAN

Pamuturan investasi duwe akurasi dimensi sing dhuwur, umume nganti CT4-7 (casting lilin banyu ilang yaiku casting pasir CT10-10 kanggo CT10 ~ 13). Mesthi, amarga proses rumit investasi casting, ana akeh faktor sing mengaruhi akurasi dimensi casting. Contone, nyusut materi ngecor, ubah bentuk cetakan investasi, variasi jumlah cangkang sajrone pemanasan lan penyejukan, pengecutan aloi, lan ubah bentuk casting sajrone solidifikasi, lan liya-liyane, saengga akurasi dimensi biasa casting investasi dhuwur. Nanging, konsistensi isih kudu dibersihake (konsistensi dimensi nggunakake lilin suhu medium lan dhuwur luwih apik).

Yen cetakan investasi ditetepake, cetakan sing nduwe endhas permukaan sing dhuwur digunakake, lan mula, mburi permukaan jamur investasi uga dhuwur. Kajaba iku, cangkang digawe saka cat refractory digawe saka batesan khusus kanthi resistensi suhu dhuwur lan bahan refleksi, lan ditutupi ing cetakan investasi, lan permukaan jero rongga sing ana hubungan langsung karo logam molten wis permukaan lumahing rampung. Pramila, permukaan permukaan casting investasi luwih dhuwur tinimbang pemutus umum, lan umume tekan Ra.3.2 ~ 12,5m.

Keuntungan paling gedhe saka casting investasi yaiku amarga akurasi dimensi dhuwur lan rampung lumahing pemutus investasi, bisa nyuda karya mesin, nanging mung sithik mesin sangu dibutuhake kanggo bagean kasebut, sanajan sawetara pemecahan mung Ninggalake mecah lan polar sangu lan nggunakake tanpa mesin. Sampeyan bisa ngerteni manawa metode casting investasi bisa ngirit akeh peralatan alat mesin lan ngolah jam suwene, lan ngirit bahan baku logam.

Kauntungan liyane saka proses casting investasi yaiku bisa ngetrapake pemutus kompleks saka macem-macem wesi, utamane nggawe casting alloy suhu dhuwur. Contone, agul-agul saka mesin jet, profil sing streamline lan rongga pendinginan, ora bisa dibentuk kanthi mesin. Produksi kanthi proses pemutus investasi ora mung bisa ngasilake produksi massal, nanging uga njamin konsistensi pemecatan.